Klik hier voor de Besparen met de Buren overzichtspagina

maandag 22 april 2013

Feestelijke afsluiting succes!

Besparen met de Buren in de Van der Pekbuurt was een groot succes afgelopen jaar!
Gister was de feestelijke afsluiting van het project. De Ambassadeurs kregen, in aanwezigheid van ruim 80 bewoners, hun certificaat uitgereikt door Sandra Bouwmeester van Ymere. Zij hebben met de workshops over Gas, Elektriciteit en Water ruim 200 bewoners bereikt en tips en weetjes gedeeld over hoe je thuis energie kunt besparen. Het kan dus, bewoners die hun buren leren over energiebesparing!

Het Feest startte met tromgeroffel door de strat en een stoet bewoners die de muziek volgden naar de het Feest. Binnen kregen de scholieren van de Klimop- en Rosaschool een prijs uitgereikt voor 'beste foto' in de 'Ik en mijn DoucheCoach' competitie. Twee bewoners wonnen met hun volle WorkshopSpaarKaart een boodschappentas ter waarde van € 100 bij Van der Pek heeft Bespaard. Het Feest werd afgesloten met dans en muziek. Amsterdam Steunpunt Wonen en Twinstone, de partijen achter Besparen met de Buren, kijken tevreden terug op een mooi project en de feestelijke afsluiting.

Het is voor het eerst dat in Nederland op deze schaal energiebesparende klussen worden gecombineerd met gedragsverandering. Daarbij is ook uniek dat zowel het klussen als de gedragsverandering door buurtbewoners zelf wordt uitgevoerd.

Muziek die door de buurt ging

'Ik en mijn DoucheCoach' winnaressen

v.l.n.r. Sandra Bouwmeester (Ymere) en de Ambasssadeurs: Samar Shalaan, Nora Seedo, Gerry de Smet en Fatima Ibrahimi (zij kon helaas niet aanwezig zijn).

Van der Pek heeft Bespaard competitie


Dansen op de muziek aan het einde van het Feest